duminică, 19 decembrie 2010

Captivi într-o relație fără viitor

Deseori, motivați de dorința de a iubi, convinși că aceasta este persoana pe care am căutat-o întotdeauna sfârșim în relații care ne macină și întristează.
Dorința de a avea pe cineva alături, de a avea o familie a noastră este ceea ce determină pe marea noastră majoritate să rămânem în relații care o dată au mers și care acum ar trebui să se termine.
Fiecare își dorește să fie iubit, să poată oferi dragoste; toți avem un ideal al cum ar trebui să fie celălalt.
Nu în fiecare zi ai ocazia acestui întreg, iar atunci când se întâmplă, ai siguranța că va fi cu bucluc.
Ai să vrei să te îndrăgostești, o să ai ocazia să o faci, îți va plăcea, iar când te vei aștepta mai puțin, cine credeai că este perfect, a fi exact ceea ce ți-ai dorit dintotdeauna, va începe să te tragă la fund, să te umple de frustrare, să te lovească, să te facă să suferi, să omoare în tine dorința de a mai iubi, încrederea că merită să mai oferi dragostea ta.
Egoismul, disperarea de a hrăni propriul ego și părerea de a fi mai bun decât celălalt sunt ceea ce fac o persoană aparent ideală un eșec. Degeaba ai convingerea că este exact pe cine ai căutat dintotdeauna dacă de cine începi să te îndrăgostești este așa.
Când în fața unei astfel de situații, înțelege că orice vei visa, face sau spera, relația voastră nu va putea sfârși decât rău.
Incapacitatea de adaptare, de a fi deschis schimbării, de a evolua de la o stare la alta sunt piedicile care vor transforma relația voastră în una statica, una destinată destrămării.
A fi în doi presupune reguli pe care trebuie să le respectați, resurse consumate, idealuri sau așteptări complet diferite de cele atunci când singur. Lipsa unei atitudini pozitive din partea celuilalt te va duce în situația de a fi prizonier unei relații care, indiferent de ceea ce vei vrea sau cere, se va materializa sub forma aceluiași eșec, pierzându-ți timpul și consumându-ți resursele cu aceleași nimicuri.
Lipsa maturității, a unei viziuni comune și a obiectivelor pe termen lung sunt plumbul care va păstra o relație în stadiul ei imatur, incipient, mereu fadă.
Nu fi pradă naivității, nu te consola cu ideea că într-o zi va fi mai bine, poate altfel. Nu va fi! Nu astăzi, nu mâine, niciodată.
Chiar dacă tu vezi în celălalt un potențial deosebit, chiar dacă ai convingerea că celălalt este exact ceea ce întotdeauna ți-ai dorit; dacă celălalt se dovedește a fi pradă propriului ego, opus schimbării, mereu cu teamă și gândind mic, atunci renunță. Nu se merită să îți pierzi timpul, să îți distrugi abilitatea de a te îndrăgosti, de a dărui dragoste, rămânând alături de persoane incapabile să te prețuiască, să te respecte, să aibă încredere în tine, să te vrea mai important decât orgoliul sau obișnuinta lor de a fi mici.
Lumea este plină de persoane excepționale, iar tu meriți să primești dragoste, să trăiești experiența Dragostei Adevărate.
Ai tăria de a recunoaște atunci când într-o relație greșită, ai curajul și determinarea de a o termina, de a vrea de la viață ceea ce meriți, dragoste adevărată și împlinire alături de o persoană excepțională.

3 comentarii:

  1. Mama fata,ai vb bn.Ai spus tot c gand s eu,ms o gramada mare d pupiciiiii:-*:-*:-*:-*>:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. e adevarat ce zici. eu acum sunt o femeie inselata si nu pot sa fac pasul cel mare. mereu l-am iertat mereu a promis ca e ultima data dar mereu o ia de la capat cu aceeasi femeie. ce sa fac sa pot merge mai departe singura? mi-e teama de singuratate cu toate ca eu de fapt sunt singura de mult timpn . te rog ajuta-ma

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu zic sa-l lasi balta!Te-a inselat o data , crede-ma se va repeta, daca te iubea atat de mult nu facea lucrurile astea. Vezi de viata ta, incearca sa te redescoperi, sunt sigura ca vei intalni oameni care vor sti sa te aprecieze.Ai grija de tine si scuze pentru intarziere

      Ștergere